Skip to main content

Protestantse Zending en Evangelisatie Dedemsvaart

Als commissie PZED willen we de gemeente graag bewust maken van de noodzaak van zending en ontwikkelingssamenwerking en de achtergronden hiervan. Daarnaast willen we met de gemeente stil staan bij het feit wat gemeente-zijn in deze wereld betekent, waarbij we ervan uitgaan dat veel gemeenteleden evangelisatiewerk doen, door middel van gesprekken en hulpverlening.

Wat doet de commissie PZED

 • Jaarlijks financieel ondersteunen zendingsdoel
:
  Dit varieert van hele actuele doelen tot wereldwijde projecten waar Kerk in Actie actief hulp biedt.
 • Inzet voor campagnes Kerk in Actie in de 40-dagentijd
  
Wij stellen een speciaal boekje samen (in samenwerking met RK Sint Vitus), met daarin voor elke dag een bezinning op weg naar Pasen. Via spaardoosjes zamelen we geld in voor het Paasproject.
 • Organisatie van de moederclub
 • Maandelijkse verspreiding van de Elisabethbode
 • Organisatie van de zendingsdienst
  Wij willen in deze dienst de gemeente bewust maken dat zending, dichtbij en ver weg, nodig is en ze enthousiast maken voor ons jaardoel. In samenwerking met de predikant, kiezen we een thema dat past bij zending en ons jaardoel. De filmpjes, de liederen en de muzikale bijdrage van een (zang)groep sluiten aan bij het thema. 
 • Organisatie van de evangelisatiedienst
  
In deze vrolijke dienst staan we stil bij wat het betekent om Christen te zijn. We laten zien dat Christen zijn niet saai of eentonig is, maar dat het energie geeft en je weer laat schijnen. We kiezen voor een aansprekend thema als rode draad door de dienst en voor een muziekgroep of een artiest om de dienst extra dynamisch te maken.


In het speciale (gratis) landelijke magazine ‘Petrus’, van de Protestantse Kerk Nederland, kun je meer lezen over alle genoemde onderwerpen. (aanmelden kan via Petrus magazine)

Ons werk steunen of nog vragen?


Onze bronnen van inkomsten zijn vrijwillige bijdragen, collectes en giften. Wil je ons werk financieel steunen? Maak dan een bijdrage over op een van onderstaande rekeningen.

Zending
Rekening NL77 RABO 0373 7134 79, t.n.v. Diaconie PG Dedemsvaart, inzake Zending.

De ANBI-verklaring vindt u op deze pagina.

Evangelisatie
Rekening: NL08 RABO 0373 7134 60, t.n.v. Diaconie PG Dedemsvaart, inzake Evangelisatie

Heb je vragen over ons werk? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.