Skip to main content

Dat was een indrukwekkend afscheid van ds. Elly Wisselink

Op 7 juli nam ds Elly Wisselink in een druk bezocht dienst in de Van Dedemkerk afscheid als predikant van onze gemeente.

Ds Elly Wisselink kwam in juli 2020 naar Dedemsvaart. Ze bereikte al enkele maanden geleden de pensioengerechtigde leeftijd. Maar ze wilde graag de vier jaar vol maken. Zodoende was het 7 juli tijd om afscheid te nemen.

In haar afscheidspreek benadrukte ds Elly Wisselink dat liefde niet vanzelfsprekend aan komt waaien of blijft. Het is een kwestie van vallen en opstaan, van een leven lang leren. Maar het is wel de smaakmaker van het leven. In een gerecht valt zout niet op, behalve als het mist. En zo is het ook wel een beetje met de liefde. Na de preek werd zij losgemaakt als predikant van de gemeente. De twee collega’s en verschillende gemeenteleden spraken een zegenbede uit. Ook mocht ze door een deur stappen om haar overgang naar een nieuwe levensfase te markeren.

Vele lieve mensen uit de gemeente bleken bereid om van dit afscheid een feestje te maken. Er waren onder meer twee solozangers en twee trompettisten. Er waren vrienden en kennissen van dichtbij en veraf. Er waren ook mensen uit vorige gemeenten aanwezig, zoals Nieuw-Amsterdam/Veenoord en Winsum-Obergum. Ook kreeg ds Elly Wisselink een glossy met daarin beelden en verhalen uit haar hele loopbaan. Deze glossy is de komende weken in te zien in de Van Dedemkerk en de Antenne.

Na de dienst was er een heerlijk lunchbuffet, verzorgd door gemeenteleden. Het weer zat gelukkig mee: het begon pas te regenen toen het feestje klaar was. Ds Elly Wisselink kan terugkijken op een warm afscheid. Of zoals ds Jacoline Batenburg zei: “Feestjes organiseren, dat kunnen jullie wel in Dedemsvaart.”