Skip to main content

'Echt het gevoel dat ik iets kon toevoegen'

 

V.l.n.r. Jan Harm van Faassen, Tim Huizinga, Erna Mijnheer

 

Heb jij de nieuwe uitstraling van de beamerpresentatie op zondag al gezien? De beamteams hebben die de afgelopen tijd samen bedacht. Waarom? Het jongste lid van de beamteams, Tim Huizinga, beantwoordt hierover 6 vragen.

Waarom een nieuwe uitstraling?

“Het was al heel lang hetzelfde en kon wel eens wat vernieuwing gebruiken. Daarnaast lag er de wens voor een stukje uniformiteit tussen de diensten in de verschillende kerken. Met de nieuwe uitstraling konden we als beamteams dus ook meteen laten zien dat we meer op één lijn zitten.”

Je bent de jongste beamteamer; met welke motivatie deed jij mee?

“Ik vind het interessant om over dit soort dingen mee te denken en iets te kunnen toevoegen. En ja, ik had echt het gevoel dát ik iets kon toevoegen. Met z’n allen bespraken we namelijk wat we vonden.”

Hoe kwam de nieuwe uitstraling tot stand?

“We gingen met afgevaardigden van beide beamteams zitten: Erna Mijnheer, Jan Harm van Faassen en ik. Daar vroegen we Chris Weijenberg bij. Hij maakte bijvoorbeeld ons logo en het glazen kruis in De Antenne. Samen keken we wat de eisen zijn voor zo’n powerpoint. En wat er nodig is voor zo’n slide in die presentaties. We kwamen erop uit dat het ontwerp niet te veel franjes hoefde, gewoon een duidelijke uitstraling. Chris maakte toen een eerste opzetje. Een paar dingen pasten we hierin aan en we voegden het logo toe en toen was iedereen tevreden.”

Hoe ziet de nieuwe uitstraling eruit?

“De achtergrond is wittig, met daarbij één kleur die op dat moment geldt: de kleur van het kerkelijk jaar. Ook het logo krijgt dan die kleur. Deze combinatie straalt meer rust uit. Het moet namelijk niet te veel aandacht krijgen, maar echt als ondersteuning werken. Deze uitstraling geldt nu voor de meeste kerkdiensten. Alleen mijn eigen presentaties voor AndersKerken hebben een eigen uiterlijk. De reden? Hier krijgen we ander publiek en die diensten zijn gebouwd rondom een thema; een fleurige presentatie versterkt zo’n dienst juist.”

Wat vind je van het resultaat?

“Ik vind het echt beter geworden. Er is een duidelijke, nette achtergrond waar tekst op getoond kan worden zonder dat de presentatie te veel afleidt. Verder vind ik het vooral mooi dat we het echt met z’n allen gedaan hebben; ieder droeg z’n steentje bij. En of het mensen gaat opvallen dat het er nu anders uitziet? Misschien is het wel goed dat dit niet gebeurt.”

Heb je nog advies voor mensen die iets aanleveren?

“We hebben een soort aanleverspelregels gemaakt. Als mensen die gebruiken, maken ze het voor ons als vrijwilligers makkelijker. En hiermee bereik je als ‘aanleveraar’ dat je iets doorstuurt dat meer toevoegt en dat je eigen presentatie zo mooi mogelijk in beeld brengt. Op de website staan de spelregels als download.