Skip to main content

Ignatiaans bidden

 Ignatiaans bidden

In de afgelopen maand zijn er twee avonden georganiseerd: Voltooid leven door Ds. Jonathan Zondag en Ignatiaans bidden door Rick Timmermans. Rick Timmermans is werkzaam bij het platform voor Ignatiaanse spiritualiteit. Bij Voltooid leven waren er zo’n 40 mensen aanwezig en bij Ignatiaans bidden waren 16 personen. Een mooie opkomst voor beide avonden. In de rubriek De Verdieping kun je meer lezen over de avond over Voltooid leven van Ds. Jonathan Zondag..

Hierbij een stukje van een deelnemer bij Ignatiaans bidden op 2 november:

“Op donderdagavond 2 november kwam Rick Timmermans ons op een heel boeiende manier uitleg geven over Ignatiaans bidden, download eventueel de powerpoint.

Wie was Ignatius van Loyola, wat deed hij en hoe kwam hij tot zijn manier van bidden? Ignatius leefde rond het jaar 1500, ontwikkelde oefeningen om God te vinden in alle dingen en is de grondlegger van de Jezuïeten”.

Met een mooie groep mensen hebben we gekeken naar drie korte filmpjes. Tussendoor bespraken we met elkaar wat we hadden gezien. Hierna konden we tijdens een geleide meditatie eraan terugdenken en proberen te bedenken of in te voelen wat deze fragmenten ons konden zeggen.

Zo kun je ook de verhalen over Jezus aan je voorbij laten gaan. Om in de stilte te "horen" wat dit verhaal aan jou te vertellen heeft. Wat raakt jou hierin? Heel persoonlijk dus.

De boekentafel en ervaringen met elkaar uitwisselen maakten de avond tot een mooi geheel.

Op het internet kan je veel informatie vinden. De app "bidden onderweg" kan je ondersteunen in je dagelijks leven.

Tijdens de adventstijd is het mogelijk je in te schrijven voor een advents-retraite via de website van Ignatiaans bidden. Je kunt je  inschrijven via https://ignatiaansbidden.org

Als deelnemer ontvang je dan in de adventstijd dagelijks een gebedsmail. In deze mail staat de meditatie. Deze bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vragen die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart.

Elke retraite is een innerlijke reis, met een onbekende bestemming. Het is heel goed mogelijk dat de retraite je verrast of aanmoedigt, uitdaagt of prikkelt. Misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust.

God wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn.

In de adventsperiode wil de Taakgroep Lerend vieren de mogelijkheid geven aan deelnemers van de advents retraite om ervaring en beleving te kunnen uitwisselen. Dit zal plaatsvinden op donderdagavond 7, 14 en 21 december van 19.00 tot 20.00 uur.

Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Alice Visscher 06 42 82 50 70