Skip to main content
Aktie Kerkbalans PG Dedemsvaart

Kerkbalans

Als kerk willen we van betekenis en waarde zijn binnen en buiten onze kerkelijke gemeente. Dat betekent dat we aandacht hebben voor elkaar, dat we ons geloof in God en lief en leed met elkaar delen, dat we (praktische) hulp bieden aan hen die dat nodig hebben en ons best doen om iedereen zich thuis te laten voelen in onze kerk.

Om dit te kunnen doen is er veel geld nodig. Voor onderhoud van het gebouw, voor het personeel, voor de koffie en voor missionaire en maatschappelijke projecten. Als kerk krijgen we geen subsidie en daarom doet de kerk, met de Actie Kerkbalans een beroep op de gemeente voor een financiële bijdrage. Verreweg het grootste deel van onze jaarlijkse inkomsten komt gelukkig nog altijd uit de Actie Kerkbalans. 

In
 de folder ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’ vind je meer informatie over de actie Kerkbalans van 2024.

Meer geven zonder meer te betalen

We attenderen je graag op de optie ‘periodiek geven’, waarmee je meer kunt geven zonder dat het je extra geld kost. Jouw bijdrage aan Kerkbalans is (deels) aftrekbaar voor de belasting. Doe je een periodieke gift? Dan kun je het volledige bedrag aftrekken. Zo krijg je meer terug van de Belastingdienst. Je leest er hier alles over.

Geef je om je kerk?

Geef dan voor je kerk. Samen kunnen we dan van betekenis zijn voor de mensen om ons heen.