Skip to main content

ds. Jonathan Zondag

Kerkdiensten
-WEB-PKN-Gebouwen-09
  zondag 16 juni 09:30 - 10:30

  De Antenne  |  Dedemsvaart

Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief wordt hier niet meer gepubliceerd. Berichten vindt u bij Actueel --> Nieuws of in de Activiteiten ---> Agenda

Meer informatie

Kijk hier live mee met onze kerkdienst. Pianist: dhr. Luco Hans.

Op 16 juni houden we de overstapdienst.

Daarin besteden we aandacht aan de kinderen die overgaan van de basiscatechese naar de tienerkerk. Die overstap valt meestal samen met het afronden van de basisschool. We hebben voor die zondag iets bijzonders in petto. Musicalgroep Koemi komt naar Dedemsvaart. Ze spelen de mini-musical Wie is mijn naaste als onderdeel van de dienst. Musicalgroep Koemi wil kinderen op een speelse manier het evangelie van God laten ontdekken. Dat doen ze door met kinderen musicals over bijbelverhalen in te studeren en op te voeren. Deze groep komt voort uit een katholieke beweging met een missionaire opdracht.

De specifieke groep kinderen die wij op 16 juni op bezoek krijgen, wordt geleid door Japke Jansen-de Jong, een PKN-lid uit Lutten. Deze groep heeft al eerder een paar liederen gezongen in een kerkdienst in de Antenne. Omdat deze musicalgroep voor hun uitvoering een goed podium nodig heeft, houden wij deze ochtenddienst in de Antenne.

De volgende kinderen stappen over van de kinderkerk naar de tienerkerk: Antwan Wolters, Chris Hoogeveen, Isa Hullegie, Jasper Sloesen, Mats ter Stege en Ruben Brink,

Liturgie

ELB 218; NLB 885; Schriftlezing Lucas 10: 25-37 NBV21; ELB 422; Preek; Musical "Wie is mijn naaste"; ELB 402; Overstapmoment; NLB 838

Collecten

1e collecte: Doel kindercollecte.
2e collecte: Plaatselijk Kerkelijk Werk.
3e collecte: Kindercollecte: Noodhulp en rampenpreventie in Ethiopië.

 

Collectedoel diaconie en kindercollecte voor noodhulp en rampenpreventie in Ethiopië

Voor 23 miljoen mensen in Ethiopië, Kenia en Somalië dreigt hongersnood. Door aanhoudende, uitzonderlijke droogte gaan gewassen dood en sterven dieren. Via het internationale kerkelijke netwerk van Kerk in Actie kan met de opbrengst van de (kinder)collecte water en voedsel uitgedeeld worden, vooral aan de meest kwetsbaren. Daarnaast steunen we met de collecteopbrengst ook gezinnen in Ethiopië door ze voor te bereiden op de klimaatverandering om noodhulp te voorkomen.

Volgens de Verenigde Naties is de situatie in de Hoorn van Afrika sinds 1981 niet zó nijpend geweest. We bevelen deze (kinder)collecte dan ook van harte aan.

Je kunt jouw bijdrage op verschillende manieren geven:

  • Overmaken op de bankrekeningen: Diaconie, NL30 RABO 0373 713 452 en Plaatselijk Kerkelijk Werk, NL27 RABO 0373 713 215.
  • Overmaken via de Givt-app die je kunt downloaden via www.givtapp.net/download. Geef aan de 3 collectes door na het invullen van een bedrag voor de 1ste collecte, te kiezen voor ‘collecte toevoegen’.
    Collecte 1 is voor Doel kindercollecte.
    Collecte 2 is voor Plaatselijk Kerkelijk Werk.
    Collecte 3 is voor Kindercollecte.
  • Heb je de Givt-app al gedownload, dan kun je direct geven via deze link: https://bit.ly/2UkqTBv

Bekijk onderstaand filmpje voor meer uitleg over de Givt-app.

 

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Hoofdvaart 5, 7701 JE Dedemsvaart

 

Kaart